Binnenvering matras, het stevige betaalbare matras

Een matras is een soort van groot kussen ter ondersteuning van je lichaam tijdens je welverdiende nachtrust. Slapen is één van de belangrijkste dingen in je leven. Zonder slaap kun je overdag niet goed functioneren en is het lastig om je te concentreren. Een goed matras bied ondersteuning en comfort tijden de nachtrust.

Matrassen worden onder andere gemaakt van schuimsoorten in combinatie met een vastgemaakte hoes of een afristbare hoes. De hoes (afritsbaar of niet) is vaak gemaakt van een stevige en wat zwaardere stof. Zo ook het Binnenvering matras van Perfectmatras. Dit matras is zeer betaalbaar en zoals de naam het al zegt is de kern van het matras uitgevoerd met bonell binnenvering. Het binnenvering matas bevat een raamwerk van metalen veren die aan elkaar gemaakt zijn in de matrassen fabriek van Perfectmatras. De kernen van verschillende matrassen kunnen uit allerlei verschillende soorten kernen bestaan. Zo worden vaak pocketveren gebruikt, dit zijn afzonderlijk van elkaar verpakte veren in aparte (ja je raad het al) zakjes. Deze pocketveren kunnen -in tegenstelling tot een binnenvering matras- afzonderlijk van elkaar bewegen. Gevoelsmatig voelt dit zeer comfortabel aan voor je lichaam. Maar niet ieder mens op deze aarde houdt van dit soort matrassen. De voorloper van het comfortabele pocketveer matras zijn de binnenvering matrassen. Doordat de veren van een binnenveringmatras met elkaar verbonden zijn bieden ze een wat stevigere ondergrond voor je lichaam. De foamlaag die bovenop de binnenvering is geplaatst geeft je het comfort en waar je naar op zoek bent. De binnenvering in het matras zorgt voor stevigheid en kan -in vergelijking met een pocketveer matras- wat steviger aanvoelen en daarmee wat harder aanvoelen.

Binnenvering matras

Matrassen kunnen ook worden gevuld met lucht (een luchtbed) of met water (een waterbed). Dit voelt natuurlijk weer heel anders aan dan een binnenvering matras.

Matrassen worden normaliter bovenop een bedbodem geplaats die vast kan aanvoelen. Zoals in het geval van bijvoorbeeld een lattenbodem. Elke matras kan in principe op elke soort bodem geplaatst worden. De enige kanttekening die daarbij gemaakt dient te worden is dat er goed gekeken moet worden naar de tussenruimte tussen de verschillende onderdelen van een bedbodem. Bij een lattenbodem is het van harte aan te bevelen dat de tussen ruimtes niet groter zijn dan ongeveer 5-7 cm tussen de verschillende latten. Door de druk van je lichaam en het gewicht van het matras kan het voorkomen (bij bredere tussenruimtes) dat het matras door de lattenbodem geduwd wordt. Daarom bevelen we je van harte aan om hier zorgvuldig rekening mee te houden.

Bij spiraalbodems heb je daar natuurlijk geen last van. Echter geven de spiraalbodems je ook niet de juiste ondersteuning. Spiraalbodems in combinatie met binnenvering is ook niet echt aan te bevelen. De reden hiervoor is dat de kern van het matras al is voorzien van een verend gedeelte. Hierdoor kan je last krijgen van “doorhangen” en bied de spiraalbodem, in combinatie met het matras niet meer de juiste ondersteuning om je lekker uitgerust wakker te laten worden! En dat willen we natuurlijk allemaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *